Veelgestelde Vragen


Zijn de prijzen op de website inclusief btw?
Alle getoonde prijzen op onze website zijn inclusief btw en eventueel statiegeld.


Is er een minimale bestelwaarde?
Wij doen niet aan een minimale bestelwaarde. Wil je maar één biertje bestellen, dan is dat bij ons geen probleem.


Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Helaas is het niet mogelijk om je geplaatste bestelling bij ons af te halen. Je kan via onze verzendpartner DPD wel kiezen om je pakket af te halen op een zelf gekozen afhaalpunt.


Kan ik mijn bier gelijk drinken na ontvangst?
Laat het ontvangen bier ten minste 2 uur te rusten voor je het nuttigt. Zo wordt een te hoge druk in de fles of het blikje voorkomen.
Toch raden we aan om het bier langere tijd te laten rusten, zodat het op de gewenste temperatuur kan komen


Wat moet ik doen als mijn bestelling niet klopt?
Een geplaatste bestelling kan via de webshop helaas niet meer worden gewijzigd. Wil je toch iets aanpassen? Stuur dan een e-mail naar info@kaiexclusivebeers.com en wij zorgen ervoor dat je bestelling wordt aangepast.

Heb je een bestelling ontvangen die niet klopt of is beschadigd? Neem ook dan zo snel mogelijk contact met ons op via e-mail. Stuur hierbij een foto van het ontvangen pakket, dat zorgen we samen voor een gepaste oplossing.


Is het mogelijk om grote aantallen te bestellen?
Omdat de meeste bieren die we verkopen exclusief zijn, hebben we hier niet altijd grote aantallen van op voorraad. Wil je van een bepaald biertje een groter aantal bestellen dan via de webshop mogelijk is? Stuur dan een mailtje naar info@kaiexclusivebeers.com voor de mogelijkheden.